Siltapuiston pysäköintitalo
Hämeenkatu 26 tai Aleksanterinkatu 23
Avoinna: ark. 7.00–21.00, la 8.00–18.00

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintialue
Moisionkatu
Avoinna: 24/7

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintialue
Radanpäänkatu
Avoinna: 24/7

Torin Pysäköintitalo, Rauhankatu 13
Avoinna: 24/7

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintitalo
Askonkatu
Avoinna: 24/7

Hansan pysäköintitalo, Kauppakatu 10
Avoinna: ark. 7.00–21.00, la 8.00–18.00

Keskussairaalan Pysäköinti
Keskussairaalakatu
Avoinna: 24/7

Katso kaikki pysäköintivyöhykkeet, maksulliset ajat ja hinnastot.

1
4
3
Etusivu > Uncategorized > Lahden Pysäköinti Oy:n talous jatkaa vahvistumistaan

Lahden Pysäköinti Oy:n talous jatkaa vahvistumistaan

Lahden Pysäköinti Oy:n talous jatkaa vahvistumistaan

Lahden kaupungin omistama Lahden Pysäköinti Oy:n Liikevaihto kasvoi vuonna 2018 2,4 miljoonaan euroon (+5%).  Yrityksen liikevoitto päättyneellä tilikaudella oli 396.000 € (+145%). Yritys maksoi pitkäaikaisia lainoja pois 1,2 miljoonaa euroa.

”Vuosi 2018 oli yritykselle merkittävä vuosi. Vuoden aikana yhtiön historian suurimman investoinnin, toriparkin käyttöaste jatkoi suunniteltuakin vahvempaa kasvua. Toriparkin käyttäjämäärät nousivat vuoden aikana n. 10% ja keskimääräiset pysäköintiajat pitenivät. Toriparkki täyttää siis koko ajan paremmin sille tarkoitettua tehtävää keskusta-alueen pitkäkestoisissa pysäköinneissä. Näin kadunvarsipysäköinnissä on vapautunut pysäköintipaikkoja kivijalkaliikkeille tärkeälle lyhytkestoiselle asiointipysäköinnille.” Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Sari Alén summaa.

”Lahtelaisia veronmaksajia paljon puhuttaneesta toriparkki-investoinnista on neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana saatu maksettua neljännes pois. Toriparkki-investointi ei siis uhkaa kaupungin taloutta.” Sari Alén toteaa.

”Kauas on päästy niistä ajoista, kun yrityksen vuositulos oli neljä kertaa liikevaihdon verran tappiollinen. Taloudellisten muutosten lisäksi pysäköintiyhtiössä on pantu mielihyvällä merkille Lahden poliittisessa kentässä kasvanut ymmärrys siitä, että pysäköinti ja sen järjestäminen kokonaisuutena on Lahden kaupungille merkittävä strateginen työkalu.” Sari Alén päättää.

Kuluvan vuoden osalta Lahden pysäköinnille merkittävimpiä asioita on Matkakeskuksen ympäristön liityntäpysäköinti sekä Rantakartano-hankkeen edistyminen.

Tilinpäätös 2018