Siltapuiston pysäköintitalo
Hämeenkatu 26 tai Aleksanterinkatu 23
Avoinna: ark. 7.00–21.00, la 8.00–18.00

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintialue
Moisionkatu
Avoinna: 24/7

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintialue
Radanpäänkatu
Avoinna: 24/7

Torin Pysäköintitalo, Rauhankatu 13
Avoinna: 24/7

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintitalo
Askonkatu
Avoinna: 24/7

Hansan pysäköintitalo, Kauppakatu 10
Avoinna: ark. 7.00–21.00, la 8.00–18.00

Keskussairaalan Pysäköinti
Keskussairaalakatu
Avoinna: 24/7

Katso kaikki pysäköintivyöhykkeet, maksulliset ajat ja hinnastot.

1
4
3
Etusivu > Uncategorized > Lahden Pysäköinti Oy:llä vakaa vuosi takana

Lahden Pysäköinti Oy:llä vakaa vuosi takana

Lahden Pysäköinti Oy:llä vakaa vuosi takana

 

Lahden kaupungin omistama Lahden Pysäköinti Oy:n liikevaihto kasvoi vuonna 2019 2,6 miljoonaan euroon (+6,4%). Yrityksen liikevoitto päättyneeltä tilikaudelta oli 506.900 euroa (+28%). Yritys maksoi pitkäaikaisia lainoja pois 1,1 miljoonaa euroa.

Vuosi 2019 oli yritykselle vakaa vuosi. Kehitystoimenpiteitä pysäköinnin sähköistämiseen ja palvelujen parantamiseen saatiin vietyä eteenpäin. Samalla liikevaihdon kasvu loi luottoa siihen, että asioita on tehty ja tehdään oikeaan suuntaan.

Vuoden loppupuolella Lahden Pysäköinti vuokrasi kaupungilta toisen p-alueen Moisionkadulta, jonka avulla saatiin helpotusta kaupungin liityntäpysäköinnin järjestämisessä. P-alueella otettiin käyttöön sähköinen pysäköintilupa, jonka voi helposti hankkia verkosta

”Sähköiset liityntäpysäköintiluvat ovat asiakasystävällisiä. Luvan voi ostaa verkosta 24/7 ja sinä päivänä, kun tarve pysäköintipaikalle ilmenee. Mitään erillistä tunnistetta ei tarvita eikä näin ollen käyntiä toimistolla, vaan rekisterinumero toimii lupana.” kertoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja Sari Alén.

Kuluvana vuonna yhtiö täyttää 30 vuotta. Kaikkea on menneisiin vuosiin mahtunut niin yhtiön purkamisen selvitystä kuin mukana oloa innovatiivisessa robottiparkissa.

”Toimme 90-luvun alussa kaupunkiin ensimmäiset modernit pysäköintitalot puomi- ja rahastuslaitteineen. Viisi vuotta sitten saimme Lahteen vihdoin simppelin Toriparkin, jonka lahtelaiset kaikista epäilyistä huolimatta ottivat omakseen. Nyt trendi pysäköintitalossa on taas kerran muuttumassa puomittomaan suuntaan. Onko siis seuraava pysäköintitalo, jota operoimme jo puomiton vai jonkinlainen hybridi puomillisesta ja puomittomasta. Myös maksaminen on muuttumassa. Siirrymme entistä enemmän korttimaksamiseen ja tänä vuonna saimme myös Toriparkkiin kaivatun lähimaksun käyttöön. Seuraavaksi pureudumme sähköautojen latauspisteiden suunnitteluun ja toivotaan, että myös toteutukseen tämän vuoden aikana.” kertoo Alén.

Tällä hetkellä yhtiö operoi n. 3300 ap sekä kadunvarren n. 1800 pysäköintiruutua.

Tilinpäätös 2019