Siltapuiston pysäköintitalo
Hämeenkatu 26 tai Aleksanterinkatu 23
Avoinna: ark. 7.00–21.00, la 8.00–18.00

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintialue
Moisionkatu
Avoinna: 24/7

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintialue
Radanpäänkatu
Avoinna: 24/7

Torin Pysäköintitalo, Rauhankatu 13
Avoinna: 24/7

Lahden Matkakeskuksen Pysäköintitalo
Askonkatu
Avoinna: 24/7

Hansan pysäköintitalo, Kauppakatu 10
Avoinna: ark. 7.00–21.00, la 8.00–18.00

Keskussairaalan Pysäköinti
Keskussairaalakatu
Avoinna: 24/7

Katso kaikki pysäköintivyöhykkeet, maksulliset ajat ja hinnastot.

1
4
3
Etusivu > Ajankohtaista
28.03.2022

KARTANOPARKIN URAKOITSIJAN VALINTA

Lahden Pysäköinti Oy on valinnut Kiinteistö Oy Kartanoparkin toteuttajaksi Fira Oy:n. Hanke toteutetaan SR-urakkana. Keväällä käynnistyvän rakennusprojektin myötä Ranta-Kartano saa vähän yli 400 autopaikkaisen pysäköintilaitoksen. Pysäköintilaitokseen ajetaan sisään Kartanokadun puolelta. Pysäköintilaitos tulee ensisijaisesti palvelemaan Ranta-Kartanon alueen asukkaita, kisapuistoa sekä tulevaa uimahallia ja hotellia. Rakennusprojektin kaavailtu valmistumisaika on kesällä 2023. Pysäköintilaitoksen laajuus n. 14.000 brm2 Hankkeen kokonaiskustannusarvio n. 11,0 M€
24.11.2021

Lahden Toriparkissa EasyPark-käytön opastusta 1. - 2. joulukuuta

Toriparkissa pysäköivät ovat syyskuusta alkaen voineet käyttää pysäköintiin mobiilimaksamista EasyPark-sovelluksella. Sovellus mahdollistaa pysäköinnin ilman automaatille jonotusta, mikä helpottaa asiakkaiden elämää jouluruuhkassa. “Syyskuussa aloitettu mobiilimaksaminen on yllättänyt meidät suosiollaan”, kertoo Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Sari Alén. “Asiakkaamme ovat ottaneet mobiilimaksamisen hyvin vastaan. Osalle se on kuitenkin ollut uutta, ja kysymyksiä aiheesta on tullut sekä meille että EasyParkin asiakaspalveluun. Käytön opastus paikan päällä hallissa on varmasti monelle asiakkaallemme hyödyksi”. Mobiilisti maksaminen Toriparkissa onnistuu lataamalla EasyPark-sovelluksen ja valitsemalla sen asetuksista “salli kamerapysäköinti”. Tämän jälkeen kamera tunnistaa auton rekisterikilven sisään- ja ulosajossa ja puomi aukeaa automaattisesti. Sovellus myös käynnistää ja lopettaa pysäköinnin automaattisesti halliin ajaessa ja sieltä poistuessa. Sovelluksen käyttäjien ei siis tarvitse enää lainkaan ottaa kuittia ja asioida sen kanssa maksuautomaatilla. EasyPark veloittaa pysäköinnin ja kuitti siitä on saatavissa sovelluksen kautta. “Moni on kiitellyt kamerapysäköinnin helppoutta, mutta ihmetellyt miten toimitaan jalankulkuovilla ilman pysäköintilippua”, Sari Alén mainitsee. Hallin lukituissa jalankulkuovissa on EasyParkin käyttäjille selkeä ohje, jonka avulla käyttäjä avaa puhelimellaan nettisivun ja  näppäilee siihen autonsa rekisterinumeron. Oven sähkölukitus aukeaa tällä tunnisteella. EasyParkin maajohtaja Aleksi Kolehmainen muistuttaa, että sovelluksella on jo Lahdessa runsaasti käyttäjiä. “Moni pysäköi jo EasyParkilla Lahden kadunvarsipysäköinnissä. Heille sovellus on jo tuttu. Toivomme, että joulukuun Toriparkki-tapahtumassa kohdataan myös ihan uusia käyttäjiä jotka pääsevät kiinni helppoon pysäköintiin.” EasyPark-käyttöopastusta Lahden Toriparkissa keskiviikkona 1.12. klo 8-13 ja torstaina 2.12. klo 9-14.00.
16.09.2021

Lahden Toriparkissa voi nyt pysäköidä EasyPark-sovelluksella

Suomen suosituin pysäköintisovellus nopeuttaa P-Torissa pysäköivien asiointia, sillä sovelluksen käyttäjien ei tarvitse lainkaan käydä maksuautomaatilla. Lahden Pysäköinti Oy on aloittanut yhteistyön EasyParkin kanssa syyskuun alusta alkaen. Toriparkissa voi nyt pysäköidä helposti lataamalla EasyPark-sovelluksen ja valitsemalla sen asetuksista “salli kamerapysäköinti”. Tämän jälkeen kamera tunnistaa auton rekisterikilven sisään- ja ulosajossa ja puomi aukeaa automaattisesti. Sovellus myös käynnistää ja lopettaa pysäköinnin automaattisesti halliin ajaessa ja sieltä poistuessa. Sovelluksen käyttäjien ei siis tarvitse enää lainkaan ottaa kuittia ja asioida sen kanssa maksuautomaatilla. EasyPark veloittaa pysäköinnin ja kuitti siitä on saatavissa sovelluksen kautta. “Pyrimme jatkuvasti tekemään pysäköintitiloistamme käyttäjille houkuttelevampia ja mukavampia käyttää”, kertoo Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Sari Alén. “Uuden maksutavan lisääminen on yksi tapa helpottaa asiakkaidemme arkea.” “EasyParkilla voi pysäköidä kaikkialla Suomessa kadunvarressa ja kymmenissä pysäköintihalleissa. P-Tori on yksi Lahden tärkeimpiä pysäköintihalleja ja olemme todella iloisia voidessamme lisätä sen EasyPark-käyttäjien saataville”, kommentoi EasyParkin maajohtaja Aleksi Kolehmainen. Hallin lukittujen jalankulkuovien käyttäminenkään ei muodostu ongelmaksi EasyParkilla maksaessa. Kulkuovissa on selkeä ohje, jonka avulla käyttäjä avaa puhelimellaan nettisivun, johon näppäilee autonsa rekisterinumeron. Oven sähkölukitus aukeaa tällä tunnisteella. Lahden Toriparkki on yksi Lahden Pysäköinti Oy:n neljästä parkkihallista. Se tarjoaa 600 pysäköintipaikkaa Lahden keskustassa ympäri vuorokauden. Hallista löytyy sähköautoille DC- ja AC-latausta.
19.04.2021

Sähköauton latauspisteitä Toriparkkiin 

 

Olemme saaneet ensimmäisen stepin valmiiksi ympäristöpääkaupunkivuoden yhteistyöstä Lahden Pysäköinti Oy:n, Kempowerin, IGL Technologies Oy:n ja LSK Technologies Oy:n kanssa.

Toriparkista löytyy tällä hetkellä 4 kappaletta Kempowerin DC-latureita 2 ylä- ja 2 alatasolta. Pikalaturit lataavat autoa maksimissaan 150 kW teholla.

Pikalatureiden lataaminen hoituu eParking -sovelluksen kautta. ”Käyttö on erittäin helppoa, ei tarvitse RFID-tunnisteita, vaan lataaminen hoituu mobiilisovelluksella ja maksu menee suoraan asiakastililtä” kertoo Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Sari Alén.

AC-latureita on tulossa DC-latureiden viereen vielä ennen kesää. Pikalatureista lataaminen maksaa 0,25 €/kWh. Latauksen voi aloittaa skannaamalla QR-koodin tai valitsemalla sovelluksesta pistokkeen numeron.

 

23.04.2020

Lahden Pysäköinti Oy:llä vakaa vuosi takana

  Lahden kaupungin omistama Lahden Pysäköinti Oy:n liikevaihto kasvoi vuonna 2019 2,6 miljoonaan euroon (+6,4%). Yrityksen liikevoitto päättyneeltä tilikaudelta oli 506.900 euroa (+28%). Yritys maksoi pitkäaikaisia lainoja pois 1,1 miljoonaa euroa. Vuosi 2019 oli yritykselle vakaa vuosi. Kehitystoimenpiteitä pysäköinnin sähköistämiseen ja palvelujen parantamiseen saatiin vietyä eteenpäin. Samalla liikevaihdon kasvu loi luottoa siihen, että asioita on tehty ja tehdään oikeaan suuntaan. Vuoden loppupuolella Lahden Pysäköinti vuokrasi kaupungilta toisen p-alueen Moisionkadulta, jonka avulla saatiin helpotusta kaupungin liityntäpysäköinnin järjestämisessä. P-alueella otettiin käyttöön sähköinen pysäköintilupa, jonka voi helposti hankkia verkosta ”Sähköiset liityntäpysäköintiluvat ovat asiakasystävällisiä. Luvan voi ostaa verkosta 24/7 ja sinä päivänä, kun tarve pysäköintipaikalle ilmenee. Mitään erillistä tunnistetta ei tarvita eikä näin ollen käyntiä toimistolla, vaan rekisterinumero toimii lupana.” kertoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja Sari Alén. Kuluvana vuonna yhtiö täyttää 30 vuotta. Kaikkea on menneisiin vuosiin mahtunut niin yhtiön purkamisen selvitystä kuin mukana oloa innovatiivisessa robottiparkissa. ”Toimme 90-luvun alussa kaupunkiin ensimmäiset modernit pysäköintitalot puomi- ja rahastuslaitteineen. Viisi vuotta sitten saimme Lahteen vihdoin simppelin Toriparkin, jonka lahtelaiset kaikista epäilyistä huolimatta ottivat omakseen. Nyt trendi pysäköintitalossa on taas kerran muuttumassa puomittomaan suuntaan. Onko siis seuraava pysäköintitalo, jota operoimme jo puomiton vai jonkinlainen hybridi puomillisesta ja puomittomasta. Myös maksaminen on muuttumassa. Siirrymme entistä enemmän korttimaksamiseen ja tänä vuonna saimme myös Toriparkkiin kaivatun lähimaksun käyttöön. Seuraavaksi pureudumme sähköautojen latauspisteiden suunnitteluun ja toivotaan, että myös toteutukseen tämän vuoden aikana.” kertoo Alén. Tällä hetkellä yhtiö operoi n. 3300 ap sekä kadunvarren n. 1800 pysäköintiruutua. Tilinpäätös 2019  
17.04.2019

Lahden Pysäköinti Oy:n talous jatkaa vahvistumistaan

Lahden kaupungin omistama Lahden Pysäköinti Oy:n Liikevaihto kasvoi vuonna 2018 2,4 miljoonaan euroon (+5%).  Yrityksen liikevoitto päättyneellä tilikaudella oli 396.000 € (+145%). Yritys maksoi pitkäaikaisia lainoja pois 1,2 miljoonaa euroa. ”Vuosi 2018 oli yritykselle merkittävä vuosi. Vuoden aikana yhtiön historian suurimman investoinnin, toriparkin käyttöaste jatkoi suunniteltuakin vahvempaa kasvua. Toriparkin käyttäjämäärät nousivat vuoden aikana n. 10% ja keskimääräiset pysäköintiajat pitenivät. Toriparkki täyttää siis koko ajan paremmin sille tarkoitettua tehtävää keskusta-alueen pitkäkestoisissa pysäköinneissä. Näin kadunvarsipysäköinnissä on vapautunut pysäköintipaikkoja kivijalkaliikkeille tärkeälle lyhytkestoiselle asiointipysäköinnille.” Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Sari Alén summaa. ”Lahtelaisia veronmaksajia paljon puhuttaneesta toriparkki-investoinnista on neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana saatu maksettua neljännes pois. Toriparkki-investointi ei siis uhkaa kaupungin taloutta.” Sari Alén toteaa. ”Kauas on päästy niistä ajoista, kun yrityksen vuositulos oli neljä kertaa liikevaihdon verran tappiollinen. Taloudellisten muutosten lisäksi pysäköintiyhtiössä on pantu mielihyvällä merkille Lahden poliittisessa kentässä kasvanut ymmärrys siitä, että pysäköinti ja sen järjestäminen kokonaisuutena on Lahden kaupungille merkittävä strateginen työkalu.” Sari Alén päättää. Kuluvan vuoden osalta Lahden pysäköinnille merkittävimpiä asioita on Matkakeskuksen ympäristön liityntäpysäköinti sekä Rantakartano-hankkeen edistyminen. Tilinpäätös 2018
04.09.2018

Sataman pysäköinti maksulliseksi

Sataman pysäköintialueet muuttuivat maksullisiksi 3.9. alkaen. Pysäköintialueiden lippuautomaatit toimivat kolikoilla, korteilla sekä lähimaksulla. Alueilla on voimassa 3-vyöhykkeen hinnasto ja maksullisuusaika. Hinnasto: ens. tunti 1€  seuraavat tunnit 0,50€ maksullinen aika ma-pe 8-18  Myös EasyPark ja ParkMan toimvat sataman pysäköintialueilla. Sataman yrittäjille ja työntekijöille on tarjolla sähköinen yleispysäköintilupa hintaan 30 €/kk Luvan voi hankkia osoitteesta https://eparking.fi  
08.06.2018
 

Pysäköinnin ensimmäisen tunnin hinta halventuu keskustassa

​Lahden keskustan kadunvarsipysäköinnin ensimmäisen tunnin hinta ykkösvyöhykkeellä halventuu 2 euroon. Samalla arkipäivien maksullista aikaa lyhennetään tunnilla kello 19:ään. Mobiilimaksamisessa (EasyPark/Parkman) uudet maksuajat ja -hinnat ovat jo voimassa. Automaateille muutostyöt tehdään manuaalisesti automaatti kerrallaan. Muutostyöt on aloitettu Rautatienkadun alkupäästä edeten Puistokatu, Harjukatu jne. Muutokset on tarkoitus saada tehtyä ensi tiistaihin mennessä.
 
16.10.2017

Kosketusnäytöllisten lippuautomaattien käyttöohje ja sijainnit

Käyttöohje uusille automaateille https://www.lahdenpysakointi.fi/korttimaksu-automaatit-ohje/ Sijainnit: Vapaudenkatu 8, Vapaudenkatu 16, Vapaudenkatu 23, Kirkkokatu 3, Hämeenkatu 15, Hämeenkatu 20, Mariankatu 15, Mariankatu 16, Mariankadun P-alue itä.    
16.10.2017

Katupysäköinnin uusi aika

Uudet lippuautomaatit on otettu käyttöön. Kokeile miten helposti kortti- tai lähimaksaminen onnistuu. Lisäksi saat ensimmäisen tunnin pysäköinnin alennettuun hintaan.
10.03.2017
Lahden Pysäköinti uusii Lahden lippuautomaattien ulkoasun kadunvarressa. IMG_1361Uudet ulkoasut helpottavat huomaamaan millä maksutavalla lippuautomaatteihin voi maksaa sekä millä maksuvyöhykkeellä pysäköi. ”Uusia lippuautomaatteja hankitaan tämän vuoden aikana, joten halusimme myös vanhoihin uuden yhtenäisen ulkoasun, joista ilmenee mitkä maksutavat ja -vyöhykkeet ovat käytössä. Niinpä lippuautomaatteihin lisättiin niistä kertova graafinen info, kertoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja Sari Alén.” Uusi ilme alkaa näkyä katukuvassa heti ensiviikolla.
27.02.2017
Hansan ja Siltapuiston aukioloajat MM-kisojen aikana 22.2. - 5.3.2017 Hansan ja Siltapuiston pysäköintitalojen aukioloajat MM-kisojen ajan
13.02.2017
Toriparkin pesujen vaikutus parkkitasojen käyttöön aj. 13.-16.2.2017 Ylätaso suljetaan ma 13.2. illalla kokonaan. Avataan ti 14.2. n. klo 12.00 mennessä. Alataso suljetaan ke 15.2. illalla kokonaan ja avataan to 16.2. n. klo 12.00 mennessä. Sisäänajon yhteydessä myös opastus em. ajankohtina. Pahoittelemme häiriötä! Toriparkki
06.02.2017
MM-kisajärjestelyt vaikuttavat joidenkin katujen käyttöön, liikenteeseen ja pysäköintiin kisa-alueella ja keskustassa. Lisätietoja liikennejärjestelyistä
22.04.2016
Sokoksen hyvitys Siltapuiston pysäköintitalossa päättyi 31.12.2015.
22.04.2016
P-Matka avataan torstaina 3.3. klo 8.00. Pysäköintitalo on avoinna 24 h. Avattavassa osassa on 57 pysäköintipaikkaa, joiden ajokorkeus on 2,8 m. Sopimuspysäköintivarauksen voi tehdä ”varaa pysäköintioikeus” -sivulla.